Den romské kuchyně - 8.4.2025

Den romské kuchyně - 8.4.2025

Aven te chal!

K příležitosti Mezinárodního dne Romů jsme v úterý 8. 4. pro naše žáky připravili ve školní jídelně romská jídla. Mezinárodní den Romů si připomínáme v rámci týdenního projektu "Kulturní týden pro podporu vzdělávání, tolerance a vzájemného respektu", kterého se účastní celá škola v termínu  7. - 11. 4. 2025.

Pro zájemce přikládáme recept na hlavní chod (10 porcí):

1500 g – kuřecího masa

7,5 střední cibule

10 lžic bramborového škrobu

2,5 lžičky soli

2,5 lžičky pepře

2,5 lžičky ml. papriky

1,5 lžičky kari

2,5 lžičky sójové omáčky

olej na smažení

 

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme všechny vyjmenované ingredience i cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše pěkně promícháme. Na rozpálenou pánev s olejem vršíme lžící kopečky připravené kuřecí směsi. Rozprostřeme je na malé řízečky a usmažíme. Podáváme s bramborami s máslem, obložené čerstvou zeleninou. Posypeme čerstvou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Datum vložení: 28. 3. 2025 8:22
Datum poslední aktualizace: 28. 3. 2025 8:28
Autor: Správce Webu